Tuesday, January 05, 2010

Rasa nak LEPUK!

Salam,

Minggu lepas, my phone number ditaruh dalam paper sebab nak cari cikgu tadika.
Cikgu berhenti last minit kerana dapat offer kat sekolah JAIS.
Kelam kabut la aku ni..
Alhamdulillah...akhirnya dapat guru untuk menggantikannya.
Memang agak ramai yang call dan bertanya tentang kerja tu..
ramai juga yang dari kalangan siswazah.
Mesti diorang susah dapat kerja nih!
Mungkin ada yang graduasi guru.
.
.
.
Dalam ramai ramai yang call aku tu termasuk le sorang lelaki yang dah jadi 'wanita'.
Itu kira mengkagumkan lah juga..
Tak pernah lagi aku dapat call untuk jadi cikgu tadika jenis MAMA AUW AUW ni.
.
.
Dalam pada tu juga, aku dapat sms yang jenis memang nak kena LEPUK.
Buat sms subuh subuh hari..
.....macam KUCING JANTAN MENGIAU MALAM!!
Geram betul aku!!!
.
.
Hah..korang nak sekeh tak orang jenis macam nih?
Ini adalah contoh manusia dari golongan YANG SUKA BUAT PRANK SMS NI.

Nama yang dia kasik : Izuan
Cerita dia : Kekonon mati bini.
Nombor dia :0193673991

Jom kita pakat SEKEH sorang sekali.
Dia dok hantar sms merapu rapu kat aku.
GERAM SUNGGUH!!

Tak tahu bahasa orang marah.

sekian

8 comments:

tasekM said...

ko reply je kak...

"untuk makluman sedara. laki saya hidup lagi!"

hahaha...

aku pulak satu hari tu dapat call dr sapa2 ntah. bila aku tanya nak cakap dgn siapa. dia cakap, "nak cakap dgn awak leeee... ".

aku off je phone. jgn harap aku nk layan.




.

AZANI said...

salam hidayatun,
tu lah payah masuk no dalam sokabar...memacam makhluk yg call nanti...he he he....macam iklan sinar ...jaga jaga ada orang follow...

alberangque said...

Assalam mu alaikum wr wbt
Ini tanda amanah telah hilang dari pemikiran manusia macam itu.
Menandakan masyarakat kita ni ada penyakit... Penyakit perasan..
Kalau peratusnya tingga alamat negara kita akan rosak..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

hahaha..sian hang kak.....hang bg no tu kat cik abg hang..biaq la dia layannnnn..hahahaha

ashley said...

TM,
...aku nak off telefon, sat lagi ada mak mak anak murid aku yang nak call tanya anak anak depa. Takleh la.

azani,
aku rasa macam na cari siapa empunya phone nombor tu...geram!

Pak Usop,
ni salah satu sebab kena register SIMCARD...tapi kadang tak betul pun maklumat yang depa bagi.

Cikgooden,
my hubby dah maklum sangat bab bab FRANK CALL/SMS ni. Ako tak layan pun dia dok hantag.
IRRITATING sungguh..
Sebab tu aku taruh nombor dia kat sini. Kasi LUKU sorang sedas!!

kakpah said...

kau hantar je virus kat telepon dia tu biar jahanam macam telepon aku. ishh.....

Tijah said...

meh sini aku gelek dia ngan keta aku kak...

ashley said...

kakpah,
dia ni mesti satu spesis ngan orang yang buat kat kakpah itu hari!

Tijah,
kalau le boleh kita ikat dia kat pokok pastu taruk sarang kerengga. Baru dia tau..