Sunday, June 27, 2010

Malam di kotaraya

Salam,

Malam adakalanya terlalu sepi kerana kegelapan membawa seribu misteri..
Yang menyelinap dalam hati dan sanubari..
Dan kadang kadang kegelapan juga memenjarakan diri
Membuat fikiran buntu dalam kelam..

Kegelapan mengongkong rasa,
Minda terasa benak..
Sukar mencerna


lantas cahaya didahagakan untuk menceria suasana

Ahhh...kini minda berpesta
terkinja kinja dalam neon neon cahaya



yang menyuluh langit mencecah awan..
sekian



8 comments:

DrSam said...

rona-rona kota raya sambil ronda-ronda di kota raya :)

ashley said...

Drsam,
round,round,round again and again..

lupekanje said...

wah, amek dari jauh, sampai lah dah ada kat depan mata ..... cantik..

Nizam.Ariff said...

Kak, mana iCity?

AZANI said...

salam puan hidayatun
lama kita tak turun kl....

tasekM said...

hang 3 hr sekali pi klcc ke kak...?

:)


.

ashley said...

lupakanjer,
ni dari tempat makan, pastu dari tempat solat maghrib sampai la depan depan..

nizam,
lenkali..
sebab aku tak tau shah alam tu punya tempat makan yang sedap sedap time malam malam..
..XIAN chinese MUSLIM restaurant masih ada lagi tak kat Shah Alam tu?

ashley said...

Azani,
kena mai le sesekali..nak rasa keenakan membayar tol..
haha

TM,
ada kut dalam 3 bulan sekali aku mai sini....tu pun orang tulung bawak..
kalau tidak, kira macam boleh dengar la orang dok sembang pasai KLCC nih!