Wednesday, September 03, 2008

keluarga unik


Salam..

Kalau bercerita pasal keluarga ni, aku rasa keluarga belah suami aku ni agak menarik.
Walaupun dari satu sudut nampak macam suami aku ni anak tunggal tapi sebenarnya dia ramai adik beradik..lebih ramai daripada aku.
Nak tahu kenapa?
Hmmm..
Suami aku ni tunggal kalau dari mak dan pak yang sama. Meaning that mak dengan ayah kandung dia berpisah ( bercerai ) ketika mana dia umur 3 bulan.( kesian ..)
Tapi yang menariknya ayah dia berkahwin lain..so dari ayah yang sama ni, dia ada lagi 4 orang adik (sebapalah kiranya). Yang bestnya pulak, ayah dia ni pasang mak lagi satu..( meaning that ber 'istwo' ). So dapat adik sebapa lagi satu.
Bila dah berpisah ngan ayahnya, mak kandung suami aku ni pun (setelah 7 tahun keseorangan) dia pun kahwin lain..dengan seorang duda yang dah kematian isteri.
Dengan pak baru ni, mak kandung suami aku ni dapat anak dua orang. So suami aku ada adik seibu seramai 2 orang.
Yang menariknya, pak tiri suami aku tu ada 3 orang anak. Jadi suami aku ada adik beradik tiri seramai 3 orang lah..( ni faham dak ni..??? confuse??l)
Jadi over all, bila campur semua, suami aku punya adik beradik ialah :-
adik sebapa dari mak tiri 1 = 4
adik sebapa dari mak tiri 2 =1
adik seibu dari pak tiri =2
adik beradik tiri = 3
4+1+2+3 = 10 orang juga lah...kalau masuk suami aku, jadi 11.
aku pulak dulu ada, 3 mak mertua = 1 mak suami, 2 mak tiri suami
2 pak mertua = 1 pak suami, 1 pak tiri suami
hmmmm...
bayangkan berapa hinggit duit suami aku nak melayang ( hampir kesemua adik beradik dia ni anak boleh tahan ghamai) time ghaya yang nak mai ni.....he he he..
1. kak maria = anak 10
2. abang din = anak 8
3. abang lan = anak 7
1. pun = anak 5
2. ilah = anak 4
3. lan = anak 2
4. chu = anak 1
1. izzati = mujurk tak kahwin lagi..
1.sarida = anak 2
2. pak su = mujurk tak kahwin lagi..
smile...
p/s(kalau tak faham, go through one more time)

2 comments:

Cikgooden said...

suruh dia pecah duit syiling..bagi sorang sekupang..ha ha ha/

hidayah said...

ish ish daripada dia pecah syiling bagi sorang sekupang, baik dia pecah duit rupiah....

nampak banyak sikit...ribu ribu...

smile..