Friday, December 17, 2010

Makcik Xtreme..suatu hari di musim cuti sekolah!

Salam,

Pada suatu hari di sebuah lapangan sasar...err what I mean di sebuah tempat lapang yang ada litar Go-kart, ada seorang makcik bersama anak remajanya jenjalan, jengok jengok macam interested kat tempat itu.

Berkatalah makcik itu pada anaknya, " Jom lumba!!"

Chup chup chup...sebenarnya anaknya yang cabar dulu.

Err..tak kisah la..siapa yang cabar siapa. Yang pasti maknya yang ala ala mama bear itu pun menyahut cabaran Xtreme itu.

Anaknya kelihatan tenang, aman lagi mendamaikan.


Maknya?
err maknya???
Eh makcik...apasal GABRAH?
hahahahah


Abang yang tak berapa macho sedang meleteri kedua dua pelumba.

"kalau sangkut jangan keluar..bla bla bla.."
"kalau tersadai jangan keluar...bla bla bla.."
"jangan tekan minyak samo ngan brek.. bla bla bla.."

yoooo laaaaaaah!


maka sebaik saja habis segala leteran itu,
mereka berdua pun teruih mempederaihkan kenderaan.....

ZOOOOOMMMMMM..
ZOOOOOOMMMMMM....

" Alahai...makcik, ni makcik dapat lesen terbang ke apa?
Orang ke sawah pun dah habis balik dah...makcik tak sampai sampai lagi.."
.
.
.
"Makcik ni pengamal sikap berhemah di jalan ghayo!! Slow but steady"


Setelah meronda ronda makan angin sebanyak 8 laps, makcik pun sampai la ke destinasi.

'"Adeh! adeh! adeh!...sakit pinggang ngan bon....t aku!"

sekian

11 comments:

kucingorengemok said...

kikikiiihhh, kita pun pernah try tu... bawak slow² je macam bawak beca. buat perabih duit! :)

ashley said...

KOG, kalau tak try camno nak tahu kan???

Aku said...

Jom race..!

ashley said...

Aku,
ko race laaa..
aku nonton aja, UDAHHHHH...

ashley said...

Aku,
jap jap jap...MUAT KE?

tasekM said...

Aku,
jap jap jap...MUAT KE? <----- nizam, sila sentap.

:p




.

Aku said...

MUAT LAAAAA!!!!!

Paling tidak kaki aku...

zafi said...

u make me laugh!!!! :D

ashley said...

TM,
aku sangat SANGSI!!

Aku,
...ko nak buat cerita seram ke? hanya kaki je yang kelihatan???

zafi,
try and error...sekali sekalerr..

Tijah said...

best ehhhh. ni yg kat serdang tu ke kak?

ashley said...

Jah,
ni kat nogori..tak jauh dari Tiara Beach Resort.