Thursday, December 23, 2010

Bukti usaha gigih cikgu dan muridnya..

Salam,

Sakan budak berdua kat atas tu melompat kan?
Budak budak tu anak aku..
Seronok kegirangan!!
.
.
Hari ni pun aku nengok ramai budak budak yang terlompat lompat kat dewan sekolah menengah anak aku tadi. Budak budak yang mendapat result PMR mereka.
.
.
yeahhhaaaaaa....
Riuh rendah. Gegak gumpita layaknya.
Siapa yang mendapat keputusan luar jangkaan dengan jayanya memanglah GUMBIRA.
Siapa yang mendapat keputusan luar jangkaan dengan kureng jaya akan berdukacita.
.
.
Itu adalah fenomena biasa.
Aku?
Aku sebagai ibu hanya mampu memanjatkan syukur.
Usaha aku hanyalah berdoa selain menyediakan keperluan yang dikehendaki oleh suasana pendidikan masa kini.

Selebihnya adalah usaha guru guru dan anak aku sendiri.
Dan kiranya kejayaan yang diperolehi olehnya maka dia sendiri yang akan merasai kemanisannya. Aku hanya menumpang gembira. Itu sahaja.

.....dan kali ini aku rasa usaha guru guru SMKJ3 patut dipuji kerana membolehkan anak aku meraih perfect score!
Alhamdulillah...tanpa perlu pergi mana mana kelas TUISYEN LUAR, dia telah memperolehi kejayaan yang cemerlang.

hmmmm.......
All you have to do is pay attention in the classroom, ask question when you don't understand and when you go home, study and do your own revision!
Plus, if you like to study in group, choose 2 or 3 friends who are really want to!
And don't forget to pray hard.

And to my daughter, Husna,
Kejayaan ini adalah kejayaan kamu.
You deserve it.
Alhamdulillah and tahniah!



sekian

4 comments:

ashley said...

eh..macam seriyes pula la entry aku nih..
wellll...

Gurindam Jiwa said...

Tahniah kepada ibubapa dan anaknya... dan boleh order kek ni sekarang untuk perayaan besar lusa ni. Tak perlu letak lilin... ;o)

ashley said...

GJ,
thank you for the offer..kalau hantar FREE, kita terima!

Gurindam Jiwa said...

Penghantaran Bangi/Kajang memang FREE. Untuk kenalan bloggers/Facebook, bayaran COD. Thank you. He he...