Tuesday, August 19, 2008

Kerja tangan anak anak Aulad Perdana (3)


Eh! Banyaknya obor obor. Hasil kerja tangan ini dibuat oleh anak anak 4-5 tahun 2008. Terma mingguan adalah kehidupan laut (sea animals). Obor obor dilekatkan pada 'white board' dengan menggunakan plastisin untuk sessi fotografi.


Tajuk : Obor obor

Bahan : Kertas A4 bergambar badan obor obor yang telah difotostat. Kertas warna yang telah dipotong bulat, kertas tisu berwarna, gam, gunting dan pensel warna.

Cara membuatnya : Gunting gambar badan obor obor yang terlukis pada kertas A4. Warnakan badannya mengikut warna yang disukai. Lekatkan kertas warna bulat di badannya. Koyakkan kertas tisu memanjang dan lekatkan dibahagian bawah obor obor. Akhirnya siaplah obor obor anda. Cubalah..

5 comments:

Gurindam Jiwa said...

Dok promote Tadika Aulad nih. Kat blog Hamirdin pun promote jugak.

PASTI Melor tak promote ke?

:D

hidayatun said...

Blogging saya macam budak tadika juga..masih terkial kial. InsyaAllah, bila dah tahu banyak mende, boleh le pederaih laju sikit..
Dr Hamirdin mestilah dia promote Aulad.Tu TADIKA dia punya sendiri..Kita ni sekadar seorang pekerja..menceritakan kegiatan di aulad perdana.
Kisah PASTI Melor, PASTI F4, PASTI S15 akan menyusul..INsyaAllah.

Hamirdin b Ithnin said...

Baru jumpa blog ni. Nanti kita promosikan le...

Hamirdin b Ithnin said...

Baru jumpa bog ni. nanti tolong promosi le...

hidayatun said...

smile..tuan punya kedai dah bagi komen..