Thursday, October 28, 2010

Works BEST...( under pressure )

Salam,

Nampak tak model si kenit kat bawah tu? Finally, aku dapat juga kostum BUAYA aku!!
YIPEEEE...HOOOREEEEE!! ALHAMDULILLAH!!

Aku hanya perlu pakaikan anak murid aku baju dan seluar panjang werena IJO sedondon dengan KOSTUM ini. ALHAMDULILLAH..ada saleman mana tah jumpa kakpah, promote barangan tadika sekali kakpah ternampak le KOSTUM ni. Apa lagi, dah aku kecoh sssssesangat nak kan kostum BUAYA maka dibelinyalah dari saleman itu.
SEKARANG AKU KENA PASTIKAN ANAK MURID AKU BERCERITA DENGAN MANTOP..
hahhahaha...
PRESSURE BETUI!
Anak murid aku tu KURANG EKSPRESSI DIRI.
BERCERITA PUN JENOH nak suruh buat PENGGAYAAN!
....dia selamberrrr dekkk jer.. hmmmm
NASIB AKU LAAA kan?!
Cikgu nyer berkobar kobar...anak murid selamber dekkk..
hahaha
Malam ni aku nak melukis SANG KANCIL dan sepohon POKOK YANG BANYAK BUAH BUAHAN..buat buah ceri je la..
Esok, nak suruh budak budak mewarnakannya.
.
.
Lagi apa aku nak buat?
Rossette untuk budak budak pakai kat dada mereka dengan GAYANYA?
Dah...ada 25 kuntum. WARNA MERAH HATI.
Pastu reben untuk ikat kat tangan? Dah..aku dah beli.
Untuk cikgu??
Cikgu pakai brooch. Tak payah rossette.
.
.
Pastu beberapa pakaian yang menggambarkan OCCUPATION?
1) Aku sms mak Rasydan yang jadi doktor. Minta dipinjamkan doktor's coat + telescope???
hehe stethescope..DAH DAPAT PUN!! Alhamdulillah.
2) Aku sms adik aku, si OMAN, nak pinjam topi keselamatan engineernya...DAPAT..heheheh ada la anak murid aku yang kerja CARIGALI nanti!! hahaha
3) Aku beli apron baru untuk TUKANG MASAK! Kaler kuning. KASI terang benderang sikit!
4) Aku cari topi kebun aku...hari tu anak aku pinjam. Siap dengan sarung tangan lagi... MANA PERGI nyer entah...haiiihhh..
5) Hmmm aku rasa aku tak dapat topi PILOT walaupun aku dah try call kak ROSH senior sekolah aku tu. PAYAH sikit nak dapat topi PILOT ni sebab husband dia yang kerja PILOT.
6) Cari topi polis lah...hmmm sekolah menengah ada KADET POLIS kan? hehehe
.
.
.
.
apa apa pun..
Wahai anak anak muridku, buat bagus bagus nanti ek..
KASIHANILAH GURUMU INI..
hehehehe
p/s
ALAMAK! Baju UNTUK cikgu esok baru boleh ambik kat kedai. Hopefully LAWA!
sekian


7 comments:

kakpah said...

pressure..pressure.. aku pun tengah pening ke hulu ke hilir.
kostum boya tu hang tak cuba pakai ka... ahaks..

mokjadeandell said...

these brought memory to my teaching days.
jahit apron,buat kostum,latih murid...seronok betul.Dan bila menang pertandingan ....lagilah seronok.

tasekM said...

aku nk tgk baju cekgunya pulak.


.

kucingorengemok said...

yahu berjaya! tak sia² akak menggelupur kat- eh kat mana dulu tu? giftshop aquaria? hahaha.

ashley said...

kakpah,
kalau aku umur 5 tahun, memang aku pakai bawak tidur..haha

mokjadeandell,
welkam..ini bukan pertandingan..tapi kami cuba buat yang terbaik untuk anak anak ini so that they will remember it all their lives

TM,
hehehe. baju cikgu? mai la datang tengok ahad nanti kat dewan anwar mahmud, ukm..pagi jam 8

KOG,
keh keh keh..berbaloi juga kan guling guling

Nik Ha said...

Congrats kat teacher2 sume!teruja saya tgk costume tu.Tp ok la sicilik tu kira berani la tu sensorang kat dpn...he..he..

fishingunlimited said...

Salam...kat mana nak cari kostum buaya tu ya...hrp dpt membantu ...tk