Tuesday, October 19, 2010

Menjawab TAG dari Kakpah

Salam,

Dah lama ooo tak kena TAG...
TUP TUP mimpi apo tah kena pulok kali ni...AIHHHH.
Tapi bagus juga.
Daripada buat entry kisah silam sepuloh tahun yang lalu, baik jawab TAG kan??
hahahaha
Thanks Kakpah.

1. Gambar kesukaan anda :-

Sebenarnya aku terlalu banyak gambar pemandangan yang aku suka.
Tapi kira ini yang paling aku suka sebab...errr...sebab...errr..sebab bila aku tengok jer aku gian nak nyanyi lagu 'MATAHARIKU'.
Amacam alasan aku?
2. Adakah anda rasa anda hot?
Ya...sebab tu aku tengah berkemban sekarang...toooottt...alangkah tak sensert nya. Sebab tu jangan tanya banyak sangat soklan pesenel!
3. Cerita pasal gambar.
Gambar ini mengisahkan tentang suka duka satu waktu yang bernama 'SENJA'. Bila mana sang mentari mula menyembunyikan diri, maka SENJA seolah olah menjerit kepadanya...'DENGARLAH MATAHARIKU, SUARA TANGISANKU..'...ngeh ngeh ngeh.. begitulah kisah seadanya.
4. Bila kali terakhir makan pizza.
Hmmm rasanya ada sekali dalam bulan ramadhan hari tu kut..ntah.. lupo la pulakkk..tak silap la..Pizza DOMINOS..order..sebab tak larat nak masak!
hahaha
5. Lagu terakhir yang anda dengar.
Balik sekolah tadi kat dalam kereta, lagu peberet pengantin dan yang dah lama kahwin, "JANGAN PISAHKAN" -deddy dores dan mayang sari.
Kebetulan pulak Si EBI FANA kat SINAR FM tu pot pet pot pet pasal ada bekas suami yang tak bagi nafkah anak anak dengan bekas bini pertama dan dia pulak dapat jodoh untuk berkahwin lain. Nafkah anak yang ada tak diberi sekian lama TUP TUP kahwin lain dan hantaran pulak SEPOLOH RIBU untuk isteri baru..
ISH ISH ISH! BAGUS KAN LELAKI?
MANTOP punya TANGGUNGJAWAB!
Sila amalkan ramai ramai..
6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini.
Apa aku nak buat lagi? Jenoh kepala otak aku memikiorkan jawapan.. ishh.
7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa.
BANYAKKKKK...antaranya, 'Ummi' oleh anak anak, 'Tak Nin' oleh adik adik, 'Hidayah' oleh rakan rakan, 'Sayang' oleh siDIA, 'ASH' oleh bloggers.
8. Tag lagi 8 orang.
Lama dah tak perkena orang ni. Weiii..hampa buat nuuu!
1. Nizam
2. TMerah
3. Tijah
4. KOG
5. DrSinga
6. DrSAM
7. GPI SKSV ( dah sibuk baca kan...)
8. Cikgooden
hehhehehehehehe..aku tak banyak CHOICE kan??!!!
9. Siapakah orang no 1 kepada anda?
Wei Nizam, hang adalah seorang rakan blogger. Betui dak?
10. Kata sesuatu tentang orang no 5.
Dia adalah wanita, ibu dan doktor yang garang. haha
11. No 3 ada hubungan dengan siapa?
No 3 mempunyai hubungan baik dengan no 4..AKU AGAK LAAA..mungkin satu sekolah! No 4 aku agak agak adalah senior kepada no 3. MAYBE! hehehe..
BETUI DAK JAH? Tapi No 3 memang kenal dengan kebanyakan nama dalam senarai aku tu sebab dia adalah TIJAH LAWA!
12. Bagaimana pula dengan No 4.
Nombor 4 adalah DUTA RESTOREN SANASINISINUN!! Kalau demam dan tak der selera nak makan, sila jengah blog dia!
14. Pesanan kepada orang no 6.
No 6, sihat? Tak der masuk hospital ke apa ke SYAWAL baru baru nih?
15. Kata kata cinta untuk no 2.
CAYOOOOKK...I leb you babe! MANA KEPALA BOYA AKU? HAHAHAHAHAHAH
16. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan.
YUP...Dua dua jantan. Dua dua cikgu! Dua dua 'deen'.
17. Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men-tag anda :-
1) Dia boss TADIKA
2) Dia suka masak
3) Dia suka fotogerapi.
4) Anak dia ramai.
5) Dia suka jenjalan dan sopping sopping especially kat TESCO!
18. GAY or LESS...
soklan ni buat aku macam terkedu..kemedian aku rasa aku nak tiru je la jawapan kakpah.. Korang baca kat blog dia. Itu la jawapan aku!
sekian terima kasuttt...

6 comments:

tasekM said...

hahaha... kakkkkkk.... taman boya tu jauh tau. hahaha....

nama nizam jugak yg naik no satu. ni yg aku jeles nih. tak puas hati sungguh. hang jgn nk manja2kan sgt dia tu no. manjakan aku tak pa. ha ha.



.

Tijah said...

mak aihhh. dapat esaimen la plak. ye-ye. saya kenal sumer kat list tu tapi blm dapat jmpa sumer. huhuhu

kakpah said...

hehe.. cepatnyer siap asainmen...
.
.
camana boya hang. jadik tak. anyway jangan lupa ahad ni ada kojo...

kucingorengemok said...

kak aaashh! awat aku jadik SENIOR tijah? merajuk aaa, takmo buat tag ni...!

hihi :p

DrSinga said...

aisehmannnn...
camana aku boleh terjebak gak ni!!???


KOG tu saja cari alasan tak mo buat tag!
.
.

ashley said...

Doc,
ko buat..jangan cari alasan pulak!
hahaha