Saturday, June 18, 2011

Project cuti sekolah

Assalam,

Korang tahu le kan masa cuti sekolah hari tu kebanyakan anak anak ada di rumah.
Yang terkecuali hanyalah anak kedua yang baru masuk UITM tempohari.
Lain lain melepak di rumah.
Dan bila anak anak ada di rumah, selain tidur, mereka akan makan.
Selain makan mereka akan tengok TV.
Selain tengok TV mereka akan berkelai, gong geng gong geng!

Kadang kadang maknya macam nak cabut lari dari rumah...
hehehe.

Tapi dalam tidur tidur, makan makan dan tengok TV itu adakalanya demer mentelaah juga. Cuma kadar masa mentelaah buku itu teramatlah rendah nisbahnya jika dibandingkan dengan masa demer tidur, makan dan tengok TV.

Sewaktu menengok nengok rancangan di TV itu adakalanya mereka terpikat dengan apa yang ditonton.....maka rancangan BEST WAN di AFC telah memberi mereka idea untuk merayu ibu mereka supaya masuk dapur.
.
.
.
hasilnya ialah gambar di atas sana tu...

AYAM PERCIK...

resepi?
alahai...... tiru jer dalam rancangan chef wan tu.
Insya Allah jadi!



p/s
macam boring jer entry ni kan?
......memang pun, sebab tuan yang menulisnya pun tengah boring dan letih TERAMAT!

sekian

11 comments:

tasekM said...

pasal apa ayam percik aku tak kaler gitu gaya.
hang buh cili kisar ke apa kak..?



.

Cikgooden said...

ayam percik pasar malam lagi terang kaler dia...

weii tasek.....apa warna ayam percik hang?...

tasekM said...

den..
kaler kuning2 ceklat gitu.
tak dak kaler merah langsung.


.

Tijah said...

wiiii. nampak lazat tu. aku gugel afc skarang jugekk kak...

tasekM said...

jah.
ayam percik aku ikut resepi ko.
tak de kaler merah pun ek?
tapi sgtlah sedap.



.

AZANI said...

hidayatun

nak juga merasa sekali air tangan you...aku ni pasal makan .....mudah tergoda...

Aku said...

Ayam percik aku pun tak konsisten dia punya rasa dan kaler...

ayam percik aku banyak jenis kaler nyer... kadang2 merah cantik, kadang2 kuning pucat jer. tengok gerai mana aku beli...

ibundo said...

gebang2 ayam percik? Ada percik warna hijau tak....

kat rumah aku kalau buat ayam percik kena tumbang ayam dua ekor. Anak jantan ni makan ganaz sikit..

ashley said...

TAS,
aku boh cabai kering...rendam dulu kemudian kisar ngan lain lain bahan yang dianjurkan..tapi chef wan kata kalau ayam percik yang kaler putih kuning kuning pun ada...tak boh cili kering tetapi diganti ngan cili padi atau lada hitam combined dengan kunyit hidup

cikgoodeen,
kaler bergantung kepada banyak mana santan dan banyak mana cili kering..

tijah,
buat jer ikut AFC..kalau tak pun tunggu best wan punya rancangan..
ASTRO kan seronok ULANG ULANG Udan ULANG tayang..

Azani,
nak datang rumah ke nih?
hehe..
jemput jemput..no ph tanya jer demer lenlain..

Aku,
try buat sendiri weh!! mesti mama dan ariff akan lebih lebih sayangnya kat kamu.

ibundo a.k.a kakpah,
.....tapi puaih hati kakpah!

Water Lily said...

Bab masak, saya memang mengong dan tak minat haha.

Tas,
aku pi melaka sekali lagi hang buat no.

Lagi..awat cek tak tau kak pah dah guna nick lain kat blog ...ka kak pah ada blog baru.

ashley said...

Water Lily,
hang boleh harap ka dak Tas tu masak ayam Percik..hehe..
kut teringin, boleh akak tolong buat.
Kita dekat ja..
.
.
.
kakpah baru tukag..rasa macam tersasul jer nak panggil IBUNDO..