Friday, June 17, 2011

Perginya seorang bekas anak muridku..

" Ummi, ada budak darjah satu meninggal accident dengan datuk, nenek dan maknya. Adik dia pun accident gak tapi tak mati. Ayah dia tak sebab ayah dia tak naik kereta sekali. Cikgu nak kutip derma. Boleh tak derma? " kata Huda sepulangnya dari sekolah pada hari pertama selepas cuti sekolah baru baru ini.

" Oh... yang accident langgar pembahai jalan tu kut. Ummi ada tengok sekali imbas Harian Metro tapi ummi tengok tajuk jer surat khabar kat kedai. Innalillahi wainna ilahi rajiun..Oh..budak sekolah kamu ke tu? " jawab aku.

Tidakku tahu rupa rupanya dia itu ialah AISHAH SUFFIAN AFENDI...seorang dari bekas anak muridku jua yang belajar di Aulad semasa umurnya 5 tahun.

Berita tentangnya boleh dilihat di sini.

Aishah..seorang anak manja pergi menemui Ilahi bersama ibu,datuk dan neneknya..

Al fatihah..

p/s
Di atas ialah gambar aishah dalam uniform aulad semasa berumur 5 tahun (2009) yang masih dalam simpananku...

sekian

10 comments:

ashley said...

Aku ni tak reti betui nak me LINK kan blog yang ada berita Aishah, datuk, nenek dan ibunya itu....
Maap ye le..address ada tu..Tapi rasanya kebanyakan orang mungkin dah baca kat akhbar...

ashley said...
This comment has been removed by the author.
Aku said...

select/highlight perkataan yang menjadi link kepada blog itu... contohnya.. sila KLIK sini.

ada button 'link' gambar mata rantai kat atas ruang menulis tu. tekan.

bila dia suruh masukkan url, cut & paste la url blog tu... save.

Aku said...
This comment has been removed by the author.
tasekM said...

alfatihah.

meh sini adik hang tulung ajaq.
1.hang pi link tu. klik kanan mouse.copy. (copy url).
2. pi kat n3 hang. buh satu perkataan ka. ayat ka. selalu org buh perkataan SINI. highlightkan perkataan tu then hang pi kat link (ada dekat2 font, italic segala tu. sila cari sampai jumpa).
3. nnti keluaq kotak suruh hang buh link apa-yg-hang-nk-link tu. klik kanan mouse then paste.

siap.

hang try tengok.

bulih ka tak bulih..



.

kakpah said...

alfatihah untuk semua yang terkorban.
Aku ingat budak ni. cute.. rambut kerinting.

ashley said...
This comment has been removed by the author.
ashley said...

Aku n TAS,
.
.
DAH JADI laaa...
Alhamdulillah..thanks..

ashley said...

Kakpah,
budaknya memang kiut miut..
.
.
.
aku lalu kat depan rumahnya tadi. nampak kasut aishah dan maknya masih bersusun elok..
pintu rumah rapat tak nampak riak ada orang....sunyi..

Gurindam Jiwa said...

انّا للہ وانّا الیہی رجیعون. الفاتحة