Friday, June 24, 2011

Pernah singgah kat sini?

Assalam,

Masa cuti sekolah tempohari, kami sekeluarga keluar rumah pagi pagi untuk berangkat ke Utara.

Sebelum pergi, kami pekena sarapan pagi.

Budak budak bangun tidur, mandi dan bersiap sorang demi sorang... so SLOW MELOW.
Ada yang bangun dari tilam, tidur balik kat sofa.
Alasan : takleh masuk bilik air...
Ada orang mandi.
Last last masa target untuk bertolak lepas subuh berginjak sampai pukul 9 am.

Itu pun...ada juga yang kami biarkan keseorangan kat rumah untuk kami pergi sarapan sebab dia tak mandi mandi lagi.
Lepas solat subuh boleh main ACI PI TIDORK BALIK!!
Selepas kami semua kenyang makan, baru kami KUTIP DIA BALIK untuk teruskan perjalanan ke UTARA.

PADAN MUKA sarapan roti 70 sen ngan air kotak dutch lady jer...



Kami singgah makan di sini. Pernah sampai tak?
Lokasi : kat Kg Abu Bakar Baginda.
Kalau nak pergi Putrajaya ikut pintu 1 dari BBBangi akan lalu depan restoren yang baru dibina dan dibuka ini.

Very spacey.
Cantik sebab mungkin masih baru.
Kalau dah lama lama nanti tak tau laaa

Tapi one thing for sure, aku suka tengok dinding dia..
MAK EKAU...colourful!!
BESAU NO LUKISAN DIA!!

waaaaaaa...dan dan rasa nak nyanyi lagu ALLEYCAT

" Angin pantai dingin mencengkam,
Ombak laut mengajak pulang..
Di sini kurindu kampung halaman
Yang lama ku tinggalkan..

Betapa indahnya negeri orang
Tak seindah tanah tumpah darahku
Wajah sanak saudara yang tercinta
bermain di mataku di kala sepi

Sawah ladang dan pohon nyiur
dengarkanlah jeritan hati
Ku ingin nyatakan
Aku sering merindu belaianmu"





....dah sudah sudah la menyanyi tu.

Moh kita makan jer.
Roti canai, roti bom, nasi lemak lauk paru, sotong, telur goreng lesap dalam masa 20 minit.
Lebih cepat dari masa nak seksiap datang sini.

REGA?
RASA?
Biaser biaser jer.
Idak le mahei bebenor.
Idak le mughah pulok.
Idak le tak sedap.
Idak le SEDAAAAPPPP sesangat.

p/s
POKCIK tak pakai spek Itam sedang melayan kerenah anak anak sekali dua kala!


sekian

2 comments:

Aku said...

pemandangan hebat, rasa kureng hebat la tu.....

ashley said...

AKU,
.
.
.
edible..
nak nak kalau dah lapar kan?