Saturday, November 08, 2008

Pelbagai aktiviti dengan anak anak ini..




















.
.......dan macam macam lagi...nak upload gambar gambar ni sikssaaaa..(bila menggunakan celcom broadband ni). Gambar gambar yang diupload ini yang diambil guna my hand phone Nokia saja!!Yang guna kamera, tak mau nyer..mungkin besar kut saiznye, dia nak upload tak larat!!























4 comments:

xiiinam751 said...

Hidayah,
Hope you don't mind kalau ckLah ajaq sikit ya...

Setiap gambar yang nak di upload kena kecikkan pixels dia dulu...
Caranya banyak .Saya bagi satu tips:
1. Buka gambar Gunakan ACDSee & photo manager
2. Cari icon resize atau ctrl+p
3. tetapkan pixels-size yang sesuai untuk blog atau website ialah;width 500
4. done
5. save

Dah siap dah....pas ni boleh up load berapa banya gambar....tak sampai seminit pun.Moga blog bertambah meriah!

Celcom memang hampeh...tapi kes yang ni bukan salah celcom he...he...he..

hidayah said...

okay..terima kasih sebab tolong ajar..kita ni memang mengharapkan bantuan tips dari kengkawan...kalau tidak boleh nangis sorang sorang!
Geram..
Celcom jadi mangsa..he he he

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

sendiri salah...celcom di kambinghitamkan...ha ha ha.

nak tanya kak hida...tadika ni kat bangi ka?...buat sendiri?

hidayah said...

Tokeynya tengokkat Tadika Aulad punya blog.. akak ngajor jerrr...