Friday, February 19, 2010

OOO...bunyi gitar!!

Salam,

Lagu " Bunyi gitar" dendangan P.Ramlee memang tidak asing bagi peminat peminatnya. Lagu ini sering menjadi siulan anak anak muda di zamannya. Alunan muziknya yang rancak berirama Twis itu menjadi tarikan anak anak muda zaman itu untuk menari a-go-go.

Aku bukanlah nak mengajar anak anak murid aku menyanyi lagu P Ramlee tu.
Jauh sekali nak mengajar mereka menari a-go-go pulak..
BUANG TEBIAT>>>SEMPUT DEN!!

Hari ni, aku telah buat kerja tangan bertemakan huruf. Dan huruf pada hari ini yang menjadi pilihan ialah huruf 'Gg'....

And 'Gg' is for guitar.

JOM kita tengok hasil kerja tangan anak anak murid aku...
NAK???...he he he


Agak agak gitar yang di bawah ni boleh dijual di pasaran tak?
Cikgu tak ajar lukis tali macam tu sayangggggg...



Apasal pemegang gitar kamu ni kontot??
Menangis MAN KIDAL tengok gitar kontot cam ni...
he he he





Aduhaiiiiiii...



Aku tak sure ini gitar biasa ke atau double-bass..
gasak lah ye..




OPOCOT mak ekau...UDAH TERKULAI...
APAK kamu hempok ke gitar kamu tu???
Itu ler...
Lepak lagi tepi tembok jadi KACANG ANTU..main gitar!!!
kui kui kui kui....
Okay kengkawan.... sekian lah saja show case hari ini dari AULAD PERDANA.
Untuk pengetahuan kengkawan semua, "rakan rakan lain" yang sejenis dengan guitar yang juga mempunyai STRINGS ialah yang namanya 'HARP', 'BANJO', 'VIOLIN', 'VIOLA', 'CELLO', 'SITAR', 'BALALAIKA' , 'DOUBLE-BASS'.
Itu sebagai contoh la..
Kut ada yang nak menambah lagi boleh le buat senarai ek???
smile...
sekian
p/s gambar memang kelabu..sila jangan betulkan mata anda







14 comments:

kakpah said...

kui..kui.. gambar tu mesti ko yang gunting kan. elok je tak bergerigi. budak2 aku kalau gunting gitar ni mesti jadi daun lalang haha..

tasekM said...

nak gaya buah pear pun ada kak...

:)



.

ashley said...

kakpah,
suruh demer gam tu pun udah cukup sesak napaih dah..
tak menggunting lagi. NOT YET.

TM,
cam bentuk badan cikgu demer le...
ha ha ha

ibusinga said...

kuikuikui...
macam buah-buahan ada...
yang 4 from atas tu...suka2 je tulis terbalik kan...
cuba marah sikit...'ada cikgu ajar macam tu??!!'
*sambil cekak pinggang*

AZANI said...

salam ..hidayatun


a ah...macam biola pun ada...
tapi thumbs up depa lagi berbakat dari aku...

aku bukan anak seni

ashley said...

Ibusinga,
alahai....I belajar bab Psychology Kanak Kanak dulu, dia tak suruh cekak pinggang tau!!!
ha ha ha

Azani,
..sila masuk kelas I.. he he he

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

yang bestnya..walau camna bentuk guitar..cikgu mesti tanda Rait punya...hahahahahaha

zafi said...

oh how sweet of the tiny little guitar!!!!

ashley said...

cigooden,
tiada kesalahan dalam pembelajaran seni..wakakaka

zafi,
sweet gituww..he he

Nizam.Ariff said...

Macam labu air pun ada...

kucingorengemok said...

hahaha kelakor le kak! macam² pesen! yang jenis tulis terbalik tu namanya dyslexic ke?

AISYAH SAIFULZAMAN said...

hehehehehehe....umi yang gitar kontot tu sebab tangan diaorg kan pendek2 lagi.....hehehehehe..kanak2...style pendek lah...

pastu yang double bass tuh....maybe sebab umi dah ajo diarg no lapan...tulah ada double..heheheheh

anjang said...

pelbagai variasi gitar. menarikkan idea anak-anak cilik ni

ashley said...

Nizam,
hantam sajalah labuuuu..
asal ko bahgia.

KOG,
yang ini diadah buat silap. yang penyakit dysl tu pesen tulis reflect macam dalam MIRROR.

Esah,
ada gaya, mutu, keunggulan..

anjang,
itu baru aikit tu..tak tengok kesemuanya lagi.