Monday, March 15, 2010

Ikan di laut, aquarium di darat....

Salam,

Pepatah Melayu cakap, " Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali bertemu jua.."
Pastu kenyang le perut masing masing kan?

Kali ni jom kita tengok ikan di laut tapi jumpa kat darat..dalam aquarium kat KLCC..apa lagi kalau bukan Aquaria.

ALAHHHH..cik kak, baru pergi ke?
Ye laaa...aku baru pergi.
Ohh.. ko meleceh kan aku, ek?
Apa ko biasa pergi Aquarium Tuanku Abdul Rahman yang terletak kat Penang suatu masa dulu?
aaaa...tak biasa kan?
AKU DAH PERGI!! (pesen eksen)

Ko dah pergi Underwater World kat Langkawi?
aaaa..aku dah pergi jugek.

Yang aquarium kat Zoo Negara? Dahhhhh

Aku juga dah masuk Aquarium kat Chicago yang terletak berdekatan Muzium Historynya masa aku belajar di sana....he he he

Tinggal lagi aku tak sempat nak bersenokoling je ..tak pernah lagi masuk real laut..tangkap gambor real LIFE Ikan ikan..
I wish I could do that!! Pesen National Geographic betuiii laaaa.. he he
One day I WILL, InsyaAllah!

Sebenarnya masa raya cina tempohari tu, anak sulung aku balik.
Kebetulan pula birthday dia dan birthday Muhammad dekat dekat.
Birthday Aisyah 8/2
Birthday Muhammad 15/2
so kami bawak le demer dua ni on 13/2 hari tu.
Jalan jalan masuk Aquaria nengok ikan..
OOOO Cantik kan ikan ni?
Exotica!


..tapi yang peliknya
banyak juga aquarium kecil yang diisi dengan serangga serangga kecil macam ni.
Konpius juga aku dibuatnya.

Yang ni aku cukup suka.
So beautiful and very colourful
Rasa nak boh kat rumah jer..ha ha



Maap le kawan..
ko kat dalam sana
aku kat luar..




OPOCOT mak ekau...
apasal ko ada kat sini?????
.
.
Sesiapa yang ada kamera hebat hebat tu boleh la masuk kasi gambar cun lagi dalam ni.
Gambar aku ini banyak yang tak cukup sharp.
.
.
Pun begitu aku rasa macam ikan ikan di aquaria ini perlu dibanyakkan lagi. Kenapa la bubuh binatang darat dan serangga serangga dalam aquarium kecil nya? hmmm
Worth it ke bayar untuk tengok ikan cam gitu?
Alaaaa...berkira benor..
Ko ingat senang nak maintain ikan laut kat darat?
Agak agak susah bagi makan..
Sila masuk berkawan dengan ikan dalam aquarium.
Yang ada ikan jerung bercerangap gigi tu..
ha ha ha ha
.
.
.
sekian






12 comments:

DrSam said...

gambar opocot tu memang sesuai dijadikan thriller iklan filem JAWS 5 :)

ashley said...

ahaks....IKLAN?
ha ha ha ha

tasekM said...

hamboih2 kakkkkkk.... hang punya aksiiiii.... aku kalau ambik gambaq pun tak buat aksi lagu tu no....

hehehe...



.

ashley said...

TM,
ha ha ha..tumpang buleh beraksi..

Nizam.Ariff said...

Aku pantang nampak ikan besar-besar camtu....

Aku mesti teringat air asam dan cili-kicap punye....

ashley said...

Nizam,
tu berapa hari berapa malam ko nak mencicah tu?

DrSinga said...

hisyyyy...
dia letak gambar ala2 wanted tu lagi!!!!!
:P

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Paling aku syok bila dongak atas nampak ikan pari lalu, hu..hu.. cam jet perang kat US nak landing atas kpala aku lak.

Ada ke segerombolan bebudak remaja lelaki dok gelak bayangkan benda2 lucah.Ntah apa depa merepek meraban. Kreatif betoi depa. Yg pelik tu awat aku perasan plak kan..

uji6june said...

akak pernah bersenokoling
kek Tioman
syantek2 ikang dia ..

agaknya itulah yang
pes en las
kui kui kui ..

ashley said...

Drsinga,
muka WANTED..dead or live? hadoiii..
ha ha

Damai,
..dan kak pun buleh baca pemikiran depa..kira macam sama taraf pemikiran tuh! ha ha

Uji6june,
jangan tak merasa kan?
pes and las pun ..at least dah buat
dah boleh 'goreng' kat anak cucu..

kakpah said...

aquaria? aku tak pegi lagi hahaha...

ashley said...

kakpa, pergi jangan tak pegi...he he he