Sunday, March 14, 2010

Fine Dining - Tehran Restoren

Salam,

Rasa kempunan nak makan roti dan nasi Iran.
Maka pada hujung bulan lepas, suami aku pun membawa aku ke Restoren Tehran di Ampang. Tak jauh dari kawasan ' little korea in KL'.

Lokasi tak sibuk atau padat.

Masa pulak sebelah malam.

Makan makan..

Elok sangatlah berdua duaan..he he


Suasana agak romantis..uuuuhhhh


Apa pun kita pekena sup lentil dan barli ini dulu.
Selama ni dok makan mushroom atau sup ekor ja kan?
Wah..mengimbau betul rasanya
Terasa seperti berada bersama sebuah keluarga Iran.



Nasi Dill ini agak banyak juga. Jenuh nak dihabiskan suamiku.


Aku?
Lebih gemar roti dan daging Shish Kebob ini

Sedap...Tapi tak terhabis juga. Mengenyangkan.




This air?...not rekomended..sebab rasanya masam masam masin..
Tapi aku dapat habiskan juga sebab rasanya macam refreshing ..
My husband went for Juice Rozelle..mestilah sedap kan?



Lepas tu..kami jenjalan ambik gambar kat sini..
AMACAM??
LOMENTIK tak?
p/s sesiapa yang agak agak anibeseri time time cuti ni..
bawak bawak le jenjalan berduan..
okay...
he he
.
.
.
sekian








9 comments:

geraugebang said...

Syioknya jenjalan dedua...askar semua tak mengamuk ke kena tinggal.he he he

ashley said...

Askar semua dah serendar..rela ditinggalkan.

yuyee cap limau said...

alahai romantiknyer kak..mne gmbr keromantikan tu??hehe

Gurindam Jiwa said...

Sebok mengambik gambo je, sempat ke nak ber romentik nyer?

kakpah said...

teringat plak masa pegi haji haritu masuk satu restoren. menu semua tulis bahasa arab. nak oder pun tak reti. Aku oder turkish kebab sebab bunyik sedap. rupa2nya kebab kambing. aku mana leh makan kambing...
aku tengok je la laki aku makan sambil teguk moya je...

ashley said...

yuyee,
keromantikan adalah perasaan..

GJ,
ambik gambor berapa menet?
sekejap jer...

kakpah,
kui kui kui..
itu romantik perut lapar tuh!!

kucingorengemok said...

kak ash, daun dalam kebab tu kunyah sekali ke? wow... mengeri kan (kata seorang maging, hehe)

tasekM said...

masam2 masin...? ayaq asam boh garam kot no... he he.



.

ashley said...

KOG,
'daun tu ulam ulamnya'..kata seorang kambeng
wakakakaka

TM,
itu air campur sama mint sama asam dari sana..masam masin..refreshing but kalau tak suka memang boleh tertidur kat situ jer..
ha ha