Monday, April 19, 2010

Membawa rakan antarabangsa..

Salam,

Ahad kelmarin suami aku membuat temu janji dengan rakan kelasnya untuk membawa keluar jalan jalan.
Tak...bukannya hendak pergi ke KLCC atau PUTRAJAYA atau juga Port Dickson. Tu suami aku dah bawa mereka dah...

sebenarnya merea nak pi beli ikan..yang best best macam jenahak, bawal putih, ikan merah, udang, sotong etc etc..

Jangan tak tahu...kawan kawan suami aku ni suka makan ikan sebab mereka tinggal berhampiran laut dan sungai.

Ni yang dari Pakistan
Ni pulak yang dari Bangladesh hari tu..
Pergi pasar SELAYANG pepagi wehh...seronok tangkul ketam, udang dan sotong.
Aku pun tumpang sekaki juga laa..


Balik tu kami round pi UIA..saja nak tengok tengok kawasan UIA.
Pastu singgah kat Restoren Leha Kel Food

Aku mestilah order ini untuk breakfast..

MEE CELUP!!
sedap....



Tengok hasil penangkapan aku dengan menggunakan umpan $$$$$$
he he he he..


LUNCH untuk anak anak dan keluarga..
TOM YAM POKTEK
sekian





9 comments:

anjang said...

lama tak menjengok ke sini


makin cantik make up blog ni

ashley said...

Anjang, lama juga akak tak boh entry sebenornya...thank you

kakpah said...

rumah dah bukak? mesti banyak cerita ni..

kucingorengemok said...

salam...
jauhnya merantau cari seafood, patut la lama tutup rumah, hehe

tasekM said...

terliuq sungguh tgk tomyam tu kak...



.

DrSinga said...

cait!!!! tangkul ketam kat pasar!!!
tertipu akuuuu....

ashley said...

kakpah,
dah..luas luas..jemput makan TOMYAM POKTEK!

KOG,
jauh merantau ke Selayang..ha ha

TM,
nak aku buatkan..jom!

Drsinga,
tak tipuuuu...
'goreng' kut jauh jaaa
ha ha

yuyee cap limau said...

kak ash
ptut xdak entry baru pon..merantau satu donia..
ehhh cam penah dgr je tomyam pok tek..sedap tu siap da ketam..nakkkkkkkk =)

ashley said...

Yuyee..
nahhhhh..ambik..kaki ja tinggaii..
he he he
mujurk tak bagi kulit!!