Monday, April 26, 2010

Cerita Atuk lagi..

Salam,

"Atuk ramai kawan" kata sorang cucu yang bernama Faris.



Atuk sangat suka berkawan. Tak rugi ada ramai kawan.
Atuk pun suka belanja belanja kawan..
.....errr..tang 'belanja' tu errr....errr..nanti sembang lain lah ek..

Tapi Atuk memang suka ajak kawan kawan makan.
Terutamanya kawan kawan yang selalu tolong Atuk buat kerja.

Semalam, Atuk ajak kawan kawan makan lagi. Kali ni bukan kat rumah Atuk.
Hmmmmm..kat kedai makan. Besttttt..ramai kawan Atuk datang.

Ada pakcik pakcik..
Ada abang abang..yang saya maksudkan abang ialah yang pakai baju hitam tu, okeh..

.....ada cikgi cikgi..


Apa yang aku tunggu tunggu nak makan??
ahakkkkksss...

Udang galah masak lomak!!
PERGHHHH...sila perhatikan dengan teliti udang udang itu, okay..



Ayam kampung yang digoreng KORAIH!! hahahaha




....tak lupa juga sambal podaih podaih pedihhh niihh..
ulam ulaman?? takkan nak posing jugak kan...
tomyam campur??
sejukkk sket..
tak nak kasi ruang lah!!
Lepas konyang menyapu bersih udang udang itu, Atuk kasi ucapan...
errrr... Apo bondo atuk cakap ek??
tak dongar la pulokkk.
sekian







15 comments:

DrSam said...

bagus jadi kawan atuk ni :)

Wan Sharif said...

Punyalah menyelerakan..
masa mana nak dengan ucapan?

tasekM said...

time atuk nk bercakap kau tak nak dongar, kan...?



kak pah, kau kuti sikit dia nih...


.

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Aku cam pernah jejak jer restoran tu. Biasalah..kau klu dah kenyang pendengaran kurang..mata pun nampak bantal jer..

DrSinga said...

sibuk ambik gambar kan...atok cakap pun tak konsentret...

kakpah said...

aku dapat semangkuk udang depan aku. Aku tibai sengsorang sebab budak2 lain tak reti makan.

Tasek, Memang nak kena kuti dia tu sebab asek amek gambar je.

yuyee cap limau said...

haha,,sokong kak tasek..lalalala..

ashley said...

dr sam,
tapi kalau atuk mood tak baek..tak best gakkk..
wakakakaka..

wan sharif,
dah tersandar baru bagi ucapan...
kalau berucap time orang dok kalut kupas udang mana nak beri perhatian..

ashley said...

TM,
aku dongar...tapi gitu gitu laa..
kan tengah KALUT BERTUGAS tuh..
wakakaka

damai,
alahai sesekali orang nak belanja UDANG GALAH..bila lagi kannnn..

Drsinga,
atuk yang suruh tangkap gambar..
apo nak kato!!hahahaha

kakpah,
ecah cah cah cah...
mujur ko pening pala kakpah..
kalau tidak, tah ka kalut dari aku lagi!! ha ha

yuyee,
sejak bila ko subahat ngan dak TM tu hah???
wakakakakaka

anjang said...

aku pun nak kawan ngan atuk ni, hari-hari makan free

kucingorengemok said...

nak suruh deris gi isi borang mohon jadi kawan atok lah... (kalau atok jemput makan dia ajak laki-bini kan?)

ashley said...

anjang,
ko kena rajin tolong atuk...bukan setakat nak jadi nak jadi kawan jer..

KOG,
tak...kalau deris sorang jer buat kerja, maka dia sorang jer dipanggil..
tengok, my hubby mana kena jemput pun..hahahha dia kureng rajin nolong..

zafi said...

aduhaiiiii
saya sangat sedih melihatkan makanan2 dlm ituh!!! craving2

ashley said...

zafi,
tak yah la sedih sedih dik...tak der selera nak makan..(sambil kunyap kunyap isi udang yang manis dan mantop rasanya..)

ashley said...
This comment has been removed by the author.