Sunday, April 25, 2010

Geng Seni..

Salam,
Zaman zaman aku kat university dulu, aku pernah la belajar lokeh lokeh. Tapi lukisan aku tak dak le semantop mana.
Pun begitu aku tetap kagum dengan mereka yang boleh melukis lawa lawa..
Especially kalau lukis muka orang, memang boleh jadi muka orang..takder jadi muka Chimpazee ke kan..

Kalau lukis bunga pula, orang boleh teka bung apa..
Kalau lokeh bunga ros, memang jadi bunga ros.
Kalau lokeh bunga matahari, memang jadi bunga matahari.
Idak le kalau lokeh bunga, orang ingat kepala badak sumbu pulak kan..
dan aku cukup suka tengok lukisan medium pencil atau charcoal..
Black and white...tak tahu kenapa.
Classical!!
Cam kat atas tu...best kan?!!
ITU GOOGLE LAAA>>>> bukan aku yang lokeh!!!

smile..

10 comments:

kakpah said...

huwaa... tertipu aku. Ingat kau yang lokeh..

ashley said...

aku bukan lukih..aku toreh..hahah

yuyee cap limau said...

ceh..bru nk soh akak lukiskan wajah kite,,hehe..nk gak nengok kiut tak wajah kite apbila dilokeh2 nie

cHeRyNa PiReS said...

sha suka sangat kalau ada orang leh lukis macam nieh. tp skang gi CM pon susah nak cari pelukis. agak2 akak leh tak lukiskan cenggini?:P

ashley said...

yuyee,
aku lukis ko jadi orang lidi lah..he he he

cheryna,
rasanya susah gak kut..tangan dah maca koraihhhhh jerr..
kita guna komputer online jer lah ek?

Nizam.Ariff said...

Aku masa masih blaja dulu selalu gak lukih potret pompuan... masa cikgu ngajar kat depan... tapi selalunya, sampai tang bajunya aku payah sikit nak lukis. Susah nak lukis baju kedut2 ni...jadi banyak gak lukisan potret aku tak berbaju... hahahaha

DrSam said...

isshh...saya pon memang sukalah sangat-sangat lukisan pensil atau charcoal tu.

ashley said...

Wei Nizam,
hang kalau pergi U aku, mesti tak ponteng class FREEHAND DRAWING tu!

Drsam,
nampak lebih menarik kan..
kalau bunga bungaan saya suka yang colourful la..of coz.

tasekM said...

aku tau lukih gambaq org lidi je kak...

ha ha.


.

ashley said...

TM,
kira okay la tuu..ha ha ha