Tuesday, May 24, 2011

Di sini bermulanya satu cabaran baru..

Assalam..

Kerisauan tetap ada.
Begitu juga kesedihan.
Namun tetap terselit secebis doa dan keazaman.

Hidupnya perlu diteruskan...demi masa depannya.

Aku bukan dapat menongkat dunia.
Begitu juga dengan ayahandanya.
Kami hanya dua insan yang diberi amanah.
Dan kami lepaskannya dengan rela hati..
.
.
.
.

"Errrrr...pakcik, hantar anak ke?"
.
.
.
Hehehe...ada saja POKCIK SPEK ITAM ni!!
INTER PEREM betul..

Aku melayani hati...
dan sekalung doa mengiringimu anakku...
bila mana anak kedua ku dihantar ke daerah ini.

sekian

15 comments:

AZANI said...

assalam hidayatun
saya juga ingin merasakan berpengalaman sebegini hebat,kalau boleh , dapatlah dikecapi tika usia yang ada ni....

tahniah hidayatun dan suami kerana usaha anda membuahkan hasil yang membanggakan..

anakanda , semoga anda dikurniakan kemenangan dan kemudahan

kakpah said...

macam aku kenal je pokcik spek itam tu. Kan aku jumpa kat tadika tadi ke. Eh.. tapi yang aku jumpa tadi versi kecik punya haha..

ashley said...

azani,
insyaAllah

kakpah,
alahai anak bapak!!
haha

kucingorengemok said...

kalau brader spek hitam ngaku hantar adik bongsu orang boleh percaya, dak?

mama azfar said...

Bila anak2 dah start belajar di tempat yg jauh dgn keluarga, sure dah mula rasa sedih, risau & macam2 lagi perasaan. Sebabnya, tempoh masa kita utk memberi dia bekalan dunia akhirat yg mencukupi adalah amat singkat. Tahu2 anak dah nak masuk SBP, nak masuk U & sbgnya. Bila dah berjauhan ni, anak dah mula explore kehidupan sendiri.

tasekM said...

selamat belajar adik.






adik ok..

:p

.

ashley said...

KOG,
adik bongsu brader spek itam pun baru nak graduate tahun ni..
kira almost la tu..

mama azfar,
..begitulah kita dan mereka, anak anak itu...

TAS,
hihihihi...
YO LAH ACIK!

Aku said...

Selamat belajar geng!






GENG.. Ok...


:P

ashley said...

Aku,
errrr
Aku lak yang konpius..
ko ucap kat sapa nih?
.
.
kalau POKCIK spek itam tu, dia dah abes sekolah dah..
tapi YO la kan, MAKCIK ko ni pun paham..
( ehemmm! ehemm!..POKCIK kena ler ada MAKCIKnyer..)
.
.
BELAJOR mana ader abeh..
.
.
okay geng..
JOM BELAJOR sampai ke LIANG LAHAT!!

Gurindam Jiwa said...

Nasib baik tak tanya, "Hantar cucu ke?" Huahaha... Macam tu lah dulu bila kita ke luar negara untuk sambung belajar, Mak Bapak rasa sedih melepaskan kita pergi. Tapi kita tak dapat merasakannya pada masa itu...

ashley said...

GJ,
....your time, bila agaknya nak merasakan sebagaimana yang kami rasa?
....Muhammad derejah berapa sekarang?
LIMA?...so more or less 6/7 tahun lagi...

Gurindam Jiwa said...

Muhammad darjah lima.
Mujahid darjah empat.
Mustofa 2½ tahun.

Lambat lagi le, itupun kalau dapat...

ashley said...

GJ,
doa je le..mudah mudahan..InsyaAllah..

zafi said...

Ameen Ya Rabb
Moga dipermudahkan segalanya... Life in university indah!!!!

ashley said...

Zafi,
ko bila nak habis, dik?